Παγωτό βανιλια:
Υλικα:
- 300 ml. κρέμα γάλακτος
- 500 ml. γάλα πλάρες
- 2 μπαστουνακια βανιλια
- 6 κροκους αυγων
- 150 γρ. ζαχαρη
Εκτελεση:
- Ζεστανετε το γαλα με τα μπαστουνακια βανιλιας (να παρει βραση)
- Αποσυρετε απο τη φωτια,αφηστε το να μεινει 30 λεπτα να αρωματιστει απο τη βανιλια κ φιλτραρετε το γαλα.
- Σε μεγαλο μπολ χτυπιστε τους κροκους αυγων μαζι με την ζαχαρη μεχρι να γινει ενα ομοιομορφο μιγμα
- Προσθεστε το γαλα που ηδη εχετε φιλτραρει μαζι με τους ηδη χτυπιμενους κροκους κ ζαχαρη κ ανακατεψτε απαλα
- Βαλτε το μιγμα σε ενα καθαρο κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια κ ανακατεψτε το μεχρι να πηξει χωρις να το αφησετε να βρασει.
- Βγαλτε το απο την φωτια κ βαλτε το στο ψυγειο για 1 ωρα η στην καταψυξη για 30 λεπτα
- Χτυπιστε την κρεμα γαλακτος μεχρι να γινει σαντιγη 3-5 λεπτα
- Ριξτε μεσα το μιγμα απο το γαλα κ τα αυγα και ανακατεψτε καλα.
- Βαλτε το μιγμα σε δοχειο καταλληλο για παγωτο κ βαλτε το στην καταψυξη για 2 ωρες
- Αφου περασουν οι 2 ωρες βγλατε το μιγμα κ χτυπιστε το με το μιξερ για 30΄΄
- Επαναλαβετε ακομη μια φορα και τελος αφηστε το για 3 ωρες στην καταψυξη να παγωσει κ σταθεροποιηθει
- Γαρνιρετε με φρουτα εποχης.
Κρεμα καραμελε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου